събота, 19 февруари 2011 г.

Може би Утрото е най-тъмно преди зазоряване

Искам да благодаря на Снежина Димитрова, която за пореден път изнесе една изключително стегната и в същото време изчерпателна лекция по един толкова противоречив и обширен дебат като датата 21.12. 2012г.

Тази дата е толкова дискутирана и в същото време толкова неразбирана....Защо? Може би всеки от нас интерпретира наличната информация според собствените си възгледи и усещания за света. Всеки разбира това, което му е близко, познато, това което е готов да възприеме в зависимост от темпа на собственото си еволюционно развитие.
И така, има много теории за апокалипсис, за бурни природни бедствия и т.н....но какъв ще е отговорът ако искрено запитаме сърцето си:
” Нима Създателят иска унижожението ни?” ... Нима трябва да загине в един миг едно толково интелигентно творение каквото е Вселената?
Та нали Тя е дело на Творческата енергия на Твореца...нима сме създадени, за да загинем? Не мисля...
Може би просто трябва да сменим гледната си точка: да се издигнем над егоизма и страха, които ни парализират, и да погледнем голямата картина...
Да, земетресения, вулакани, цунами и др. природни стихии е имало и ще продължава да има...но защо да се страхуваме , ако те са част от еволюционния цикъл на замисъла на Твореца? Всичко е циклично в Природата. Това, че се страхуваме и не приемаме промените, не променя нещата – със или без нашето съгласие, те следват своя ход... И вместо да отричаме това, което не е по вкуса ни , не е ли по-добре да го приемем и да се опитаме да разгадаем скрития смисъл на Твореца.
Добре е да се замислим и да отговорим на въпроса: Защо ни се случва всичко това и то точно сега?......... Живеем в динамични и вълнуващи времена - на Прага на смяна на Измеренията. Ако приемем Негативните Програми на Прехода като напъни на Еволюцията да се променим, тогава нещата не се толкова страшни...Тогава разбираме, че ние също сме Творци, да Творци на собствената си реалност. И от нас зависи какво ще си сътворим: радост и любов или страх и омраза.
Облекчаващо и вълнуващо е да знаем, че бъдещето ни е и в собствените ни ръце. Ако захвърлим страха и се обърнем искрено към любовта, ще видим, че 21.12.2012 може да не е чак толкова страховита дата; напротив тя би могла да ознаменува началото на нова светла епоха в еволюцията на човека като вид. Всичко зависи от нас, от нашето искрено човешко усилие за промяна. Да си припомним, че както Ада, така и Рая съществуват единствено в несъвършенния човешки ум.
Нека започнем да живеем все повече в сърцето, вместо изцяло и за всичко да зависим от ума....и кой знае... може би ще установим, че сме на Прага на вълнуваща промяна.....Може би Утрото наистина е най – тъмно преди зазоряване!

Лазарина Николова

1 коментар:

  1. Много добре казано. Пътят на живота си избираме ние. Може би ние сме творците на съдбата-лична и колективна.

    ОтговорИзтриване