вторник, 31 август 2010 г.

Поглед към изнесеното до сега в блога и зов за дискусия

Бих искал да взема отношение по изнесените доклади. Забавянето ми се дължи от това, че до сега нямах интернет в гората, където живея т.е с. Чурен.

Относно доклада - публикувано от Ина в Сряда, Юни 16, 2010 на доц. Хинев - е един прекрасен образец на доклад но имам някои възражения.

Съвременното развитие на науката показа, че А. Айнщайн е сгрешил като е приел експеримента на Майкелсон с Интеферометъра 1881г. приемайки отсъствието на етера и най-вече скоростта на светлината за константна. Та не е ли парадокс най-отдалечените обекти във Вселената да се разбягват с над-светлини скорости. А и теорията за близнаците се оказа невярна.
Според десиденстката академия в Чикаго истинската наука е криела от нас, а и историята на науката го доказа. Все още се мъчим да обясняваме нещата от класиката, на която са ни учили . Недопустимо е да се говори, че живите организми са продукт на неживите и са резултат на само организация Стига с този Марксизъм – “количествените натрупвания водят до качествени изменения”. Интелекта усъвършенствана сложност – глупости. Или при взаимодействие се получава всичко във Вселената – илюзия. Времето е човешка измислица.

На конгрес на Southem Methodist Univerersity 1992г. разглеждат бактериалното камшиче от ученият Хомрд Бърк от Харвард докладва. При увеличение 50000 пъти открива въртящо се камшиче с 100 000 об/мин. С две предавки напред, назад, може да спре на четвърт оборот, има водно охлаждане, протонно захранване, коляно, витло, т.е 40 биологични части, “Черната кутия на Дарвин” няма обяснения за това.

Много, много преди 6000 г. в най-старата книга на света “ Песните на Джиян” - утвърждава основното тъждество на всички души с вселенската Свръхдуша, която сама по себе си е едната страна на Непознаваемият Корен. Всяка душа – искра от вселенската Свръхдуша – задължително странствува през Цикъла на Въплъщението ( или на “необходимостта”), съгласно цикличният и кармичен закон в продължение на целият определен срок. Всяка душа изкачва всички стъпала на интелектуалност – от най- долният минерала и растението до най-горният най-светия Диян-Буда (Архангел). Тук не се допускат никакви предимства или лични дарове за човека освен онези, които е спечелил чрез своето Его с лични усилия и достойнства през дългата поредица от промени и прераждания на душата (от първата песен).. Песен IV излага диференцирането на вселенският “Кълн” в Седморната йерархия от съзнателни божествени сили, действени прояви на Единствената върховна енергия. Тези сили са строителите, моделиерите, творците на цялата проявена вселена. Те й дават формата и я ръководят. Те са Разумните Същества, които подреждат раздвоя и бдят над него, като въплъщават в себе си проявите на Единственият закон, познати като природни закони. Тази степен на развитие е наречена “Създаване на богове” – Диян-Чохани. Всичко е Божествено.

25.08.2010г.

с. Чурен инж. М. Съкъджиян

По отношение на доклада Публикувано от ина в Неделя, Юни 06, 2010 относно сънищата. Преди години ми попадна една интересна книга мисля, че се казваше “Хазарски речник” В нея се споменаваше как граф ??? навлиза в сънищата на другите хора. В книгите на Карлос Кастанеда има цяла група жени, които се обучават на това. Много ми е интересен механизма на обучение. Пише се, че се започва с виждането на сън ръцете си и се усложнява все по-вече съня. Ако някой знае повече да пише.

Относно съзнанието, влизайки в медитация, изключвайки съзнанието си, изключвайки своето Аз човек може да навлезе и в друга информационна среда и да предсказва минало и бъдеще това става защото се включва към друг пакет от енергийно-информационни струни определени от събирателната му точка.

Като чета за типовете съзнание се определям като тип Кентавър. С други думи, това е душа на ръба на трансперсоналното. ". Дано навляза в това следващо ниво макар,че смятам медицинската диагностика която правя е от типа Проницателно.. “Духовните светове се обитават от не физични, разумни същности с големи възможности. Те контактуват със съзнанието ни, манипулират го, и приемат форма такава, че да бъдат максимално достъпни за възприемащия” (от доклада). В това се убеждавам всекидневно. Благодаря на Снежина за прекрасния доклад.

Относно доклада на Тодор Величков за хималайските учители и най-вече за Свами Рама и въпроса му: “Какво е вярата? “Как да вярваме (сляпо, интуитивно или чрез разума)” Отговарям: Сляпо – е пълна глупост; Чрез разума – също, та ние живеем в един илюзорен свят. Чрез интуицията си разбира се, но искам да поясня. Интуицията ни се е изградила вследствие на многото ни прераждания така, че един, който има повече прераждания има и по-силна интуиция.

Какво е вярата: труден въпрос. Вярата е упование. За да вярваш трябва да си убеден , а за да си убеден трябва да вярваш. Само който вярва, вижда образа на Бога. А ако искаш да видиш Бог погледни се в огледалото. Във вярата се крепи и създава живота.

26.08.2010 г инж. М. Съкъджиян

Моля колегите от група Мисъл да взимат участие в дискусията и допълнят докладите. Благодаря Ви.





Няма коментари:

Публикуване на коментар