четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Астрологична прогноза за 2010г.

За да бъде разбрана и приета астрологията е необходим холистичен мироглед, който разглежда Вселената като интегрално цяло, плетеница от взаимно свързани физически обекти и духовни отношения. Космическите тела създават и излъчват енергийно информационни полета. Земята, биосферата й, атмосферата й … явленията и процесите протичащи върху нея са потопени в тези космически потоци.
Човечеството е един голям организъм свързан с целия Космос. Всеки от нас е отделна клетка на този организъм. Нашето съзнание е част от колективното съзнание на планетата ни, изградено във времето на нейната еволюция.
Конфигурациите между бавните планети, в периода на проявлението си, създават специфичен „климат” в енергийно информационното поле на Земята, влияят на колективното съзнание, въздействат върху поведението на цели общности, на отделни хора, които чрез своите желания, амбиции, воля,…създават едно или друго събитие.

Човечеството през 2010г.

Познаването на основни минали събития в човешката история и връзките им с действащите тогава планетни положения е от съществено значение в обществената астрология. Положенията на планетите и аспектите между тях вече са се случвали в миналото, но различията в живота, мисленето, поведението на хората в различните периоди, макар и при еднакви планетни конфигурации, водят до сериозни различия в характера на произтичащите събития.
Три негативни аспекта са основни за 2010г.
Сатурн от Везни е в опозиция на Уран в Овен. Освен това през 2010г. двете планети са и в парел. През втората половина на 2010г. конфигурацията е отежнена от съвпада на Юпитер с Уран. Вторият негативен аспект е квадратурата на Сатурн с Плутон в Козирог. Тези два аспекта на Сатурн как ли ще се съчетаят с започващия продължителен аспект - квадратура Уран – Плутон?
Уран влиза в Овен. Последният транзит на Уран в Овен е в периода 1927г. – 1934г. Най-съществените събития в Европа от това време, съответстващи на характеристиките на транзита, са световната икономическа криза, раждането на националсоциализма в Европа. Уран засилва огнените характеристики на Овен. Увеличава енергията, силата, решителността, нетърпението за действие. Създава атмосфера за импулсивни изяви на недоволни хора, създава неочаквани ситуации…
Аспектът Сатурн – Уран, започнал през лятото на 2008г. ще завърши през 2010г. Това е един негативен аспект със следните най-общи значения: радикални решения и промени постигнати с твърдост, неотстъпчивост, тероризъм, икономически кризи, природни бедствия, масови болести… Кое от тези значения не е факт в наши дни? Ще припомним, че двете големи икономически кризи на ХХ век през 1930/31г. и 1965/66г. протичат при негативни аспекти на тези две планети. При първата имаме Сатурн(Козирог) в квадратура на Уран(Овен), а при втората – Сатурн(Риби) в опозиция на Уран(Дева).
През 2010г. опозицията Сатурн – Уран е отежнена най-вече от факта, че планетите ще действат от кардинални знаци – Уран(Овен), Сатурн (Везни). Твърдост, острота, агресивност, беди… ще характеризират събитията през годината.
Сатурн, освен в опозиция на Уран е и в квадратура на Плутон.
Квадратурата Сатурн – Плутон е силен и съществен аспект. Абсолютната властност на Плутон се съчетава добре с пресметливите, хладнокръвни ходове на Сатурн. По принцип, дисхармоничните аспекти между двете планети са много силни. Най- общо, аспектът носи на човечеството втвърдяване на отношения, конфликтни ситуации, напрежения… Възможни са политически промени, кризи, брутални действия, тероризъм… Природни бедствия, разруха, лоши реколти, епидемии… Да се надяваме, че силният Сатурн (във Везни е в екзалтация) в тази неблагоприятна конфигурация ще забави, намали импулсивността, решителността на Плутон, чрез преговори, оценки, отлагане… върху създали се ситуации, проблеми. Да припомним някой от дисхармоничните аспекти между двете планети в миналото: Първата световната война започва при съвпад на планетите, Втората световна война – при квадратура… 1993г. при квадратура рухна окончателно социализма в Русия и Европа. През 2001г., при опозиция – терористичният акт над търговския център в Ню Йорк.
През 2010г., имаме съвпад на Юпитер с Уран в Овен. Това показва най-общо: бързи, мащабни решения и действия. Експанзивност, мощна подкрепа, обединяване на сили… Много често, този аспект се свързва с появата на водачи, които успяват да увлекат масите. Същата роля може да бъде изпълнявана и от държава – водач или държава – жертва. Съвпадът Юпитер – Уран можем да свържем още с разширяване, утвърждаване на идея в много страни, ново положение в науката, ново оръжие…

България през 2010г.
Конкретизиране значенията на планетните положения върху отделна общност от хора, държава е деликатна задача. За целта, най-често постъпваме като ги съпоставяме с основни планетни конфигурации от основна за държавата небесна карта. В случая, интерпретациите за 2010г. ще проведем върху карта за годишното възвръщане на Слънцето върху основната за България астрологична карта съставена за 10.11.1989г., 15ч., София.
На представения чертеж във вътрешната страна са планетите от годишния хороскоп 2010г., а във външната – планетите от основата карта на България. Най-същественото, в случая е:
- Групата планети в Козирог на основната карта, най-вече съвпадът Сатурн - Нептун е в съвпад с Асцендента на годишната карта. Асцендент в Козирог и Сатурн(от основната карта) във владение в този знак определят силно влияние на властта над нацията с твърди решения и затруднения при тяхното изпълнение. Присъствието на Нептун сочи възможно объркване, депресиране на властта при решение, изпълнение на някой проблеми.
- Втората група планети от основната карта попада в Х дом(домът на властта) на годишната. Тенденция за силна власт. Големи амбиции, стремеж за промени на всяка цена, с всички средства.
От анализът на годишната карта най-общо следва:
- Изгряващ Плутон – знак за промени, трансформации във властта. Решителност, дързост, нетърпение за утвърждаване и постигане на набелязани цели. Тази тенденция се потвърждава и от положението на Х дом в Скорпион.
- Слънцето в тригон с Уран – ситуации, демонстриращи силна власт. Въвеждане на нови положения за решаване на съществени проблеми, най-вече в управлението на администрацията и финансовите работи.
- Слънце в квадратура с Юпитер – засегнато честолюбие, горделивост, надценяване на възможности. Възможни прибързани решения в управлението на държавата, властта.
- Меркурий в квадратури с Юпитер и Нептун – бурна реакция на медии, общество.
- Дисхармоничните аспекти на Меркурий с Юпитер, най-вече когато действат от твърди зодиакални знаци, както е в случая, са сигнал за възможни разрушения, злополуки под земята или земетресение…
- Юпитер в съвпад с Нептун във Водолей – нови положения във финансовата политика на държавата. Мащабни проекти за развитие на икономика, пазари… Но тези стимули ще предизвикат недоволство на хора.
- Квадратурата между Сатурн и Плутон, домовете от които действат планетите, насочва вниманието към сериозно изпитание, кризисна ситуация… за страната през годината.
- Луната (народът), в Лъв, в началото на VІІІ дом не е благоприятна. Животът на хората е тежък, объркан.
- Луната в опозиция на Нептун – демонстриране на недоволства, разочарования на хора. Конфигурацията е още един сигнал за възможна драматична ситуация през годината.
- Съвпадът на Венера със Средата на Небето (МС) е тенденция за изява(но каква!) на нацията. Точният съвпад на планетата с Марс от основна карта „България – 1989” в Скорпион е знак за импулсивност, разделение…
Отбелязаните тенденции са с възможна изява през цялата година, но най-интензивни на събития са летните и есенни месеци.

Прогнозата направи Ина











1 коментар:

  1. Uvazhaema Ina, za korektna prognoza za Bulgaria savetvam da izpolzvash kartata na Bulgaria ot 1.01.2007, 15:43- vlizaneto na Bulgaria v ES, minahme veche v nov istoricheski period .- s nai-dobri pogelania za mundanni izslwdvania- istorik-astrolog

    ОтговорИзтриване