четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Биоритмология и уринотерапия

На сбирката на клуб „Мисъл” на 6 ноември Людмил Петров  изнесе една изключително интересна тема върху биоритмите и възможностите за лечение с урина. Темата бе разработена предимно върху книгите на Генадий Малахов. Ето, някой пасажи от темата:
Биоритмология
Съгласно тази наука повечето процеси протичащи в човешкия организъм са в синхрон  с периодичните слънчево-лунни-земни, а също и космически влияния. Крайно важно е да познаваме както ритмичната дейност вътре в собствения организъм, така и това, което го управлява отвън.
Основно бяха разгледани денонощните, седмично-месечните и годишните биоритми. Графичното представяне на тези цикличности е редица синусоиди  натрупващи се една върху друга или пресичащи се една с друга. Подемите  и паденията в тези графики отразяват ударите на общия пулс на Вселената, великата динамика на Природата. Ако четем  и правилно интерпретираме  графиките, ако синхронизираме живота си с тях ние ще имаме  полза.  
Седмично-месечните биоритми са в резултат на влиянието на магнитното поле на Слънцето и гравитационно-енергийното въздействие на Луната върху човешкия живот.
Слънцето излъчва във всички направления поток от заредени частици, които се наричат слънчева плазма или “слънчев вятър”. Слънчевата плазма “тегли” след себе си магнитно поле което има секторна структура. Отрицателните частици се движат към Слънцето, а положителните - обратно. В резултат на това скоростта на “слънчевия вятър” и плътността на летящите от Слънцето частици системно се изменя. Тъй като Слънцето се върти около оста си за 27 дни, то Земята пресича различните сектори на това магнитно поле средно в продължение на 7 дни. След всеки 7 дни Земята се оказва ту в положителния, ту в отрицателния сектор на  полето. Всичко това се отразява върху магнитосферата на Земята, от което на свой ред се изменя времето и вътрешната среда на организма - от киселинна на алкална. Киселинната среда е свързана с активността на организма, а алкалната - с неговата пасивност.
Особено внимание бе отделено на влиянието на Луната. Поради силното й гравитационно въздействие върху Земята силно се променят следните физически параметри: влажност, атмосферно налягане, температура, електрично и магнитно поле. Оказва се, че дори малките промени на тия параметри оказват влияние на човешкия организъм. Ако това става рязко и силно, а човешкият организъм е слаб, задръстен с шлака и др., се появяват различни болести.
Още от древни времена, а и днес много хора по света се съобразяват за всичко в живота си с положението на луната(лунните фази). Тибетската медицина учи, че първите дни на лунния месец са най-подходящи за провеждане  на общоукрепващи организма мероприятия. Болестите на „злите духове” – мозъчен кръвоизлив, парализи, инфаркт на миокарда, остри психични заболявания, епилепсия и др. най-често възникват на 4-, 8-, 11-, 15-, 22-, 29-ия ден на лунния месец. При новолуние физическата активност не е така опасна както при пълнолуние. При новолуние енергията е концентрирана дълбоко в организма и трудно излиза на повърхността. При пълнолуние – обратното, тя се намира на повърхността и лесно се губи.  11-тия ден на лунния месец е най-мощния от всички дни на лунния цикъл. Възможно е най-добро прочистване на организма. Гладуването в този ден се равнява на тридневно гладуване.
В темата  подробно бе разгледано влиянието на Луната (в различните й фази) за активиране на отделни органи в организма, показани  бяха  и необходимите физиотерапевтични и очистващи процедури, хранене и др.
Влиянието на годишните биоритми – сезоните  бе разгледано  чрез философското учение аюрведа.
Уринотерапия  
Корените на тази методика на лечение се крият в дълбините на хилядолетията.  Древните са смятали, че урината помага на човека, първо - за укрепване на здравето и увеличаване на жизнените сили и второ – за развитие на духовните способности.
Съвременното разбиране на това лечение се основава на факта, че повечето болести на човешкия организъм се дължат на един и същ процес – алкализирането, което води до загниване.  За да се избегнат каквито и да било гнилостни процеси в организма, трябва в него да се внасят безопасни кисилини. Оказва се, че това най-добре може да стане с помощта на собствената урина. В резултат на това се намалява патологичният процес от алкализиране(загниване) и се постига бързо и сигурно оздравяване.
Урината се приема: чрез устата, прясна или изварена до 1/2, 1/3, и 1/4 от първоначалния й обем в зависимост от заболяването.   Жабурене при болки  в гърлото, устата. Приемане през носа и ушите при проблеми в тези органи. Пречистващо действие чрез клизми. Чрез масажи върху кожни участъци.
Според Генадий Малахов урината лекува всичко. Заболявания - стомашно-чревни, жлъчни, чернодробни, бъбречни… Повишава имунитета на организма, предпазва от инфекциозни заболявания, пречиства организма.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар